2013. május 20., hétfő

Szuper sport: az úszásról!


Kikapcsolódásra vágysz? Menj el egy medencéhez, vagy egy tópartra és csobbanj egy nagyot a vízben! Eleged van, hogy mindenki állandóan téged piszkál? Ússz egy nagyot, tisztítsd ki a gondolataidat, és közben semmire ne gondolj!
Az úszás fontossága:
Ez a sport már kicsi baba korban is ajánlott, mert erősíti az egyensúlyt és még sok nagyon fontos érzékszervünket. Az orvosok is ajánlják, mert a tüdő is sokkal jobban működik tőle, segíti a légzést.  Az izmok is erősödnek úszás közben!












Leghíresebb úszónk:

Hajós Alfréd (1878-1955)
Az országunk első olyan úszója volt aki kijutott az Olimpiára. Már első versenyén éremmel tért haza. Az  1896. évi nyári olimpiai játékokon (az első újkori olimpián)Athénban a 13[2] fokos tengervízben megrendezett versenyen megnyerte mind a 100 m-es (1:22,2) – vízből indulva –, mind pedig az 1200 m-es (18:22,1) – hajóról a partra úszva – gyorsúszószámot, ezzel ő szerezte a magyar sport első és második olimpiai győzelmét (nem aranyérmét, hiszen akkor még ezüstérem járt a győzteseknek). 1895-ben nem hivatalos Európa-bajnok 100 méter gyorson, „örökös magyar bajnok”.



A fürdőruha:
Háát, ugye az úszáshoz fürdőruha is kell. Sokan mondják, hogy bikiniben nem lehet úszni. Egy nagy frászt nem. Az hogy milyen fürdőrucit veszel fel az teljesen a saját döntésed. Van aki jobban érzi magát az egyrészesben, de attól neked nem kötelességed ugyanazt felvenni mint ő. A mostani trend a virágos strandruha. Jó ebbe nem megyek bele, ez a divat szakértőnk dolga! J

Remélem lett egy is kedvetek az úszáshoz, vagy ha volt akkor  bizakodom benne hogy nem vettem el!


Készítette: Sára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése