2013. május 20., hétfő

Karamellás kockák(Brownie) Recept :)

  Karamellás kockák (Brownie)
                                                                                                                Elkészítési idő: 1 óra 5 perc + 1 óra hűtés

Hozzávalók:

 - 350 g étcsokoládé
(lehetőleg 50 - 60 százalék kakaó-
tartalmú) darabokra törve
 - 250 g sózatlan vaj darabokra vágva
 - 3 nagy tojás
 - 250 g sötét, nyers nádcukor
 - 85 g finom liszt
 - 1 teáskanál sütőpor


  1. Melegítsük elő a sütő 160 +C-ra (a légkeveréses sütőt 140 +C-ra). Vajazzuk ki és béleljük ki sütőpapírral egy lapos, négyszögletes, 23x23 cm-es tortaforma alját. Olvasszuk meg együtt a csokoládét és a vajat, majd jól keverjük össze őket, és hűtsük ki.
  2. Verjük fel halványszínűre a tojásokat, majd addig keverjük a cukorral, amíg sűrű, fényes és homogén lesz a keverék. Óvatosan forgassuk bele az olvasztott vajas csokoládét, azután szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük simára
  3. Simítsuk az előkészített tortaformába, és süssük 30-35 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük. Próbáljuk ki, hogy beleszúrunk egy fából készült köktélkeverő pálcikát a közepébe, és amikor kihúzzuk, néhány nedves morzsának rá kell ragadnia. Ez azt jelenti, hogy a massza közepe még puha, de hülés közben meg fog szilárdulni.
  4. Tegyük a tortaformát a sütőrácsra, s abban hagyjuk hűlni a süteményt legalább 1 órán át, utána vágjuk 16 kockára, és teljesen hűtsük ki.
Kockánként: 324 Kcal energiatartalom, 3g fehérje, 34 g szénhidrát, 20 g zsír, 12 g telített zsír, 1 g rost, 30 g hozzáadott cukor, 0,14 g só


Mindenkinek ajánlom, isteni!:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése