Elkészítési idő: 1 óra 5 perc + 1 óra hűtés
Hozzávalók:
- 350 g étcsokoládé
(lehetőleg 50 - 60 százalék kakaó-
tartalmú) darabokra törve
- 250 g sózatlan vaj darabokra vágva
- 3 nagy tojás
- 250 g sötét, nyers nádcukor
- 3 nagy tojás
- 250 g sötét, nyers nádcukor
- 85 g finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Melegítsük elő a sütő 160 +C-ra (a légkeveréses sütőt 140 +C-ra). Vajazzuk ki és béleljük ki sütőpapírral egy lapos, négyszögletes, 23x23 cm-es tortaforma alját. Olvasszuk meg együtt a csokoládét és a vajat, majd jól keverjük össze őket, és hűtsük ki.
- Verjük fel halványszínűre a tojásokat, majd addig keverjük a cukorral, amíg sűrű, fényes és homogén lesz a keverék. Óvatosan forgassuk bele az olvasztott vajas csokoládét, azután szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük simára
- Simítsuk az előkészített tortaformába, és süssük 30-35 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük. Próbáljuk ki, hogy beleszúrunk egy fából készült köktélkeverő pálcikát a közepébe, és amikor kihúzzuk, néhány nedves morzsának rá kell ragadnia. Ez azt jelenti, hogy a massza közepe még puha, de hülés közben meg fog szilárdulni.
- Tegyük a tortaformát a sütőrácsra, s abban hagyjuk hűlni a süteményt legalább 1 órán át, utána vágjuk 16 kockára, és teljesen hűtsük ki.
Mindenkinek ajánlom, isteni!:)
Készítette: Sofie http://szjger.hu/users/profile/sofie10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése